2015. február 22., vasárnap

Ajánló #1 - Fény (Sz. V.)

Sziasztok, mivel mostanában nem volt semmi komolyabb bejegyzés, úgy döntöttem kiírom magamból ezt az ajánlót. 
FIGYELEM! A bejegyzésben SPOILEREK lesznek!

(Katt a képre a blogért!)
 Ebben az ajánlóban elsősorban a történetet magát vesézném ki, nem a designt, de azért muszáj ejtenem róla egy szót. Most abban a tudatba, hogy már megnyitottátok, elkezdek regéket zengeni. NÉZZÉTEK! Most komolyan! Ez fantasztikus, minden szín passzol, és nem egy egyszerű háttérképről, hanem egy egyedi fejlécről van szó. Lehet, hogy velem van a baj, és nem találok hibát, de ez rettentően jól sikerült. Egyedül az előzetes lóg ki a modulsávból, de most arra mit lehet mondani? 

 Viszont ezzel, az imádattal átitatott lendülettel, suhanjunk is át a történetre.
Be kell hogy valljam, az első fejezetben arra számítottam, hogy egy jó kis Éhezők viadala másolattal lesz dolgom, viszont ez a második fejezet végére teljesen megváltozott. (Tudnotok kell, eredetileg két fejezet volt, de a kedves írónő összevonta a kettőt, és így most hosszabban olvashatjátok az első részt. Nagyon jó döntés volt, hiszen így már az elején esik egy olyan egy métert az állunk.) Nem is utalgatok már másra, nézzük is meg, hogy mi az, amit a ti szerkesztőtök ennyire imádott.

 A történetünk egy olyan jövőben játszódik, ahol az embereket folyamatosan szelektálják. Aki nem tudja teljesíteni a teszteket, azt megölik. (Ugye milyen érdekes? Mellesleg ez csak az alap helyzet...) Erre még az is jön, hogy egy magyar lány a főszereplőnk Vilma, akinek befolyásos szülei révén, még nagyobb akadályokkal kell megküzdenie. (Nem, nem, ez még mindig semmi.) 
 Az első fejezet elején megtudhatjuk, hogy milyen is ez a rendszer, a tesztpontok adják meg, hogy hol laksz, mit dolgozol, és hogy is néz ki a világ, a 2042-es Föld, azon belül is Magyarország.  Megismerkedünk Szerecsen Vilmával, akinek egy betegség miatt ősz a haja, és komoly ügyvédként dolgozik, ahol életekről dönthet, csupán 17 évesen. Persze ezt a számot nem tudjuk mire vélni, ugyanis intelligenciája, megjelenése, és beszéde egy harmincas nőről árulkodik. A rengeteg problémája mellett még az is megnyilvánul, ahogy tiniként viselkedve oda, meg vissza van az új szomszédsráctól, aki elvonja a figyelmét, úgy mindentől. Amennyi ember, annyi értelmezés, de én magam előtt látom, ahogy szerencsétlen lány harcol önmagával. Most legyen tini, vagy komoly felnőtt? 
(Az írásmód szerint, a dőlt betűs részek Vilma gondolatai, de a mesélő is ő maga, tehát E/1-es a sztori.)
Szegény lányka eléggé el van veszve a világban, minden esetre, ha csupán ennyi izgalomra számítottatok, nézzetek fel a telefon/laptop/számítógép elől, tévedtetek.
Most jön az igazán izgalmas rész, tehát aki még nem olvasta, feltétlenül tekerjen tovább! Mindenkinek magának kell átélnie a hatalmas szájtátások sokaságát.

 Ugye Vilma hirtelen felébredve meglátja a füstölgő várost, majd a szomszéd segítségével felfedezi a behatolót, felmennek a szobájába, ahol kiderül, hogy a pasi katona, és egy egész fegyver armadát tárol a szekrényben. Igen, ez is meglepett, bár számítottam rá, hogy valami nincs rendben vele, viszont! Amikor lemennek, és meglátják, hogy az egy űrlény, én majdnem felugrottam a székből. Egy földönkívüli? Egy blogban? Hogy mi a baracklekváros szalámi? Igen, én eddig egy ilyen bloggal sem találkoztam, ezért azt a szót, hogy sablon, nem is említhetem egy mondatban ezzel a bloggal. ( Ne kövezzetek meg, de ez még közel sem volt a legnagyobb csavar a fejezetben. ) Ezek után végül sikerül a lánynak megölnie, és ekkor üt be az a dolog, amire a legkevésbé sem számítasz. 
Megszólal egy hang, és kijelenti, Vilma az új kiválasztott, akinek egy megegyezés alapján az U.F.O-k bolygójára kell utaznia, és képviselnie az emberi fajt.
 Na igen.. Erre már nem is próbálok meg jelzőket aggatni. 
Ezek után a szomszéd katonát Vilma mellé kötelezik, így együtt kell utazniuk az új bolygóra. Én dobtam egy hátast, és tovább álltam. Szerintem most már értitek, hogy miért is imádom ennyire ezt a blogot. Na de, csatlakozzunk újra a spoiler kerülőkhöz.


Most, hogy a többiek is megérkeztek, itt az idő, hogy feltegyem az íre a pontot, ezt a blogot el kell olvasni, majd tíz másodpercig emészteni, hogy mi volt ez? MINDENKINEK csak ajánlani tudom. Feltétlenül tegyetek egy próbát, és ha még ez első fejezet sem tudott titeket meggyőzni, akkor fejet hajtok előttetek, és elismerem, ,,Ízlések, és pofonok". Ez blog ugyanis már az első bejegyzésben új találmányokat, romantikát, izgalmat, és nem mellesleg kiszámíthatatlan fordulatokat tartalmaz. Nem tudom, hogy más milyen első fejezettel kezdene, de Hedvig Tris rendesen feladta nekünk a leckét...
Ha sikerült titeket meggyőznöm, írjatok egy kommentet, hogy ne érezzem magam teljesen egyedül, esztelen rajongóként.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése