2014. december 31., szerda

Könyvajánló #1 - Cecily von Ziegesar - Bad Girl 4. - RM.


Szervusztok kedves olvasóink!
Újabb bejegyzéssel jelentkezem, könyvajánlóval. Lesz több könyv, amellyel mostanság foglalkozni fogok, és íme az első, egy Cecily von Ziegsar szerzemény.

Hatalmas aranyköpéssel kezdődik a mű: "A február olyan, mint az a csajszi, aki összehányja a vendégfürdőszoba spanyolmárvány padlóját, aztán a francnak sem akar hazamenni."
Megmosolyogtató volt maga a koncepció - az szerző megpróbált befurakodni a középsulis szférába, kicsit megkocogtatni az első mézes-mázos szerelmi szálakat, és az amerikai divatnyelv elég nagy strófája sorakozik a szövegben.
A főszereplő, Blair, egy jóképű, ámbár tőle sokkal idősebb és érettebb pasival randizgat, aki nagyon szívesen, soron kívül felvetetné az egyetemre, mindössze "apró szívességeket" kérne.
 Az elmaradhatatlan pökhendivé váló emberpalánta karaktere sem maradhat ki egy ilyen műből - Daniel verse kiszivárog, viszonylag nagy sikere lesz, és persze a fejébe száll a dicsőség.
Van benne rehab, ami egyáltalán nem hasonlít a valóságos központokra, ámbár vicces, hogy még itt is szövődnek szerelmi szálak, ezt sem lehet kihagyni. Nate nevű szereplő az, aki Blair exeként drogozni kezd, és elkerül a hetven napos részlegre, egy veszélyes csajszi karjai közé, akivel talán együtt józanodnak ki.
Punkok apró, de eléggé erotikus jelenete után a második főszereplő, Serena modellkedése jön. És, mivel (mily' meglepő) szerelmes, az "love Aaron" feliratú póló, amiben pózol a kifutón, majd az ő égése,  egy kivetített kisfilm miatt.
És a titokzatos Bad Girl, nemsokára felfedi kilétét.

Cecily von Ziegesar New York szerelmese, aki egy elit magániskola tanulójaként maga is nagy bajkeverő hírében állt. A sorozat több, mint tíz kötetes sorozat a The New York Times ifjúsági listavezetője.

Ajánlom azoknak a könyvmolyoknak, akik szeretik az affajta könyveket és filmeket, ahol a shopping és a dráma fut egyszerre ám több szálon. Szerelem, divat, könnyek és még egy kis divat - Így tudnám a szerkezetét vázolni a cselekménynek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése